Praktijk voor natuurlijke therapie
Carole van den Bosch

Salade Nicoise in een pot

 Maak deze “salad in a jar” alvast ’s avonds en bewaar hem in de koelkast.

Lekker gemakkelijk om de volgende dag mee te nemen voor de lunch.

Ik heb hem hier met kip gemaakt maar je kunt ook tonijn uit blik nemen.

Maak een dressing van:

-       1 eetlepel citroensap

-       2 eetlepels olijfolie

-       1/2 teen knoflook

-       1 theelepel mosterd

-       1 halve theelepel honing

-       peper en zout

Doe de dressing als eerste in een 1 liter pot

Voeg daarna de volgende ingrediënten toe:

-        4 in helften gesneden cherry tomaatjes

-        Halve ui, in dunne ringen gesneden,

-        6 zwarte olijven,

-        4 gezouten ansjovisfilets (eventueel eerst afgespoeld),

-        100 gram haricotverts, kort beetgaar gekookt,

-        100 gram kip stukjes (overgebleven van het avondeten),

-        1 gekookt ei, in parten gesneden,

-        1 flinke hand sla (ik heb een mix van sla uit mijn moestuin geplukt)

-        Een stukje bakpapier zodat alles wat erop komt lekker knapperig blijft

-        Een paar gepelde walnoten

Je kunt de salade op een bord doen of zo uit de pot eten. Dan wel even alles goed door elkaar schudden zodat de dressing door alle ingrediënten gaat.

Eet smakelijk!