Praktijk voor natuurlijke therapie
Carole van den Bosch

Magnetiseren

Een magnetiseur is iemand die met zijn/haar handen energie kan voelen en door kan geven. Magnetiseren is een vorm van alternatieve geneeswijze.

Waarom worden verschillende woorden gebruikt? 

 Omdat de verzekeringsmaatschappijen meer duidelijkheid willen over de behandelingen die ze vergoeden hebben ze gekozen voor een meer eenduidige benaming. Energetische therapie is de naam die de verzekeringsmaatschappijen momenteel gebruiken alleen wordt het zo in de volksmond meestal niet genoemd. De meeste mensen gebruiken de namen door elkaar: magnetiseur, strijker, natuurgeneeskundig therapeut en paranormaal therapeut en bedoelen hetzelfde.

Magnetiseur Bleiswijk

Ik geef zelf de voorkeur aan het woord magnetiseur omdat het gaat om een wisselwerking tussen twee mensen. De mens is uitgerust met een uitgebreid ontvangst en zendsysteem. We ontvangen informatie via akoestische golven, radiogolven en via receptoren in de huid, zoals een transistorradio signalen oppikt en ze via de speakers omzet in geluid. De huid en het zenuwstelsel zorgen voor het transport van trillingen naar de zintuigen en de hersenen. Deze energie kan ik met mijn handen voelen.