Praktijk voor natuurlijke therapie
Carole van den Bosch

Waarom is chocola zo onweerstaanbaar?

Ik zie dat je het krakende blauwe papiertje van een super lekkere reep chocola in een hoekje van de prullenbak frommelt. Je weet wel zo’n dubbel dikke melkchocolade reep met hazelnoten. De smaak nog in je mond en nu al spijt dat je de hele reep naar binnen gewerkt hebt. Wat zijn jouw voornemens voor 2017? Dat je weer je gezellige zelf bent? Echt? Nee..!  Drie kilo eraf? Schat ik vind je geweldig zoals je bent en die bui van je gaat vanzelf weer over. Wil je nog een stukje chocola dan zal ik je uitleggen dat dit niets met wilskracht te maken heeft. Okay bijna niets want een beetje motivatie helpt enorm.

Wanneer heb je meestal trek in chocola?

Denk eens na, wat is er gebeurt? Liep je dag niet zo lekker? Vertel, ik luister.
Ja okay, als je niet lekker in je vel zit eet je voor je het weet de hele reep. In cacao zit een stofje (magnesium) wat er onder andere voor zorgt dat je je ontspannen voelt.  Dus voel je je rot dan helpt chocola. Maar magnesium zit ook in groene groenten dus die helpen ook. Alleen chocola gaat je niet helpen om die drie kilo af te vallen. Het helpt wel om groenten te eten bij je ontbijt, je lunch en het avondeten. De drang om te snaaien neemt af. Klinkt aantrekkelijk of niet?

Denk je dat die zoete smaak je energie geeft?

Of ben je moe en merk je dat juist die lekkere zoete smaak je energie geeft? Je lijf maakt zelf van alles wat je eet energie. Je hersenen hebben glucose nodig om te kunnen functioneren. Hersenen zijn nogal dominant en ze doen er alles aan om jou de snelle suikers te laten eten als er gebrek aan energie is.  Maar je hoeft geen koekjes, chocola, vruchtensap of cola te nemen om je hersenen genoeg brandstof te geven. Sterker nog, je bloedsuikerspiegel raakt in de war en je voelt je moe. Weet je ik geef je nog een tip. Ga op tijd naar je bed. Deuheu…gezellig. Nee, chagrijnig en jezelf in de weg zitten, dat is gezellig.

Lifestyle

Merk jij nou ook dat je meer energie krijgt als je gaat bewegen? En een gelijkmatiger humeur? Nee? Nou probeer het eens een maandje. Wel vóór het eten niet erna. Ik weet dat jij geen zin hebt om een uur lang zwetend op een loopband te staan. Heb je wel eens met gewichten getraind? Ik zweet minder en heb de rest van de dag meer energie. Je weet toch dat ik twee doelen heb als ik ga sporten? Meer spieren want in spieren zitten de energiecentrales en geen zweet want ik vind een plakkerig shirt zo’n smerig gevoel. Of loop een flink rondje met je hond of met de hond van de buren.

Wil je nog meer tips?

Download mijn gratis E-book